Curs 2018-19
 
 
  Informació general
  Índex per matèries
  Fons bibliogràfic
  i documental
  Servei de préstec
  Animació lectora
  Llibres en línia
  Recursos TIC
  Estadístiques
  AdministracióBiblioteca
  Data:     15-02-08  
     
Biblioteques Virtuals
 
 Davant la proliferació de documents i llibres en la red facilitats per tot tipus d'usuaris anònims -i a banda dels contractes dels més populars servidors/venedors d'informació d'Internet amb Biblioteques i Universitats d'arreu del món-, volem retre ací homenatge a la primera iniciativa de digitalització de recursos bibliogràfics, especialment literaris, en llengua castellana: la Fundación Miguel de Cervantes.

Des de la pàgina de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes des de ja fa bastant anys, es poden, no solament consultar, sino també descarregar-se íntegrament les obres més importants dels clàssics de la Història de la Literatura en llengua castellana. Bàsicament, aquesta pàgina està estructurada en tres seccions: Literatura, Lengua i Historia.

La secció de Literatura presenta reunides milers d'obres digitalizades dins l'àmbit dels diferents gèneres literaris i de la història de la literatura:novela, teatre, poesia i crítica literària, tant españoles com iberoamericanes. De forma anàloga podem trobar una gran diversitat de materials de tot tipus i subgèneres propis de les corresponents disciplines, dins les seccions de Llengua i Història.

En aquest espai es poden trobar fins i tot edicions facsímils, actes de congressos, revistes o manuscrits i tesis doctorals relacionades amb la literatura, la llengua i la Història en llengua castellana.

Aquesta Biblioteca Virtual ha anat reunint al llarg dels anys fons d'altres Biblioteques com laBiblioteca Nacional de España, la de la Real Academia de la Lengua, i d'altres Acadèmies i Biblioteques d'Autor, així com Nacionals d'Amèrica, i de diverses editorials.

Aquesta iniciativa d'oferir al ciutadà llibres digitals, ha donat altres fruits com ara el conveni entre la Fundación Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes i la Xarxa d'Universitats que formen l' Institut Joan Lluís Vives.

Amb aquest acord es pretén, d'una banda, aprofitar, potenciar i difondre al màxim els fons digitalitzats existents a la xarxa i, d'una altra, proposar i fer efectiva l'edició digital de les obres més representatives de la cultura catalana, valenciana i balear.

És interessant afegir que la web de la Miguel de Cervantes es troba adaptada a la LSE (Llengua de Signes Espanyola)i que, recentment, s'han afegit la Fonoteca i la Videoteca, per ampliar els fons documentals accessibles als usuaris amb discapacitats.

Per acabar, hi ha en aquesta web tot un munt d'enllaços a Biblioteques Virtuals per descobrir: Biblioteca Digital Valenciana, Europea, Universal... Ah! I no deixeu de fer una ullada a la secció de Literatura Infantil i Juvenil.

P. M.
 
 

 

S
Destaquem

ANUNCIS
 
  Els teus llibres  
 
ACTIVITATS
 
   
 
DOCUMENTS
 
  Codi Decimal Universal  
 
  Definició, funcions i estructura  
 
ARTICLES
 
  Biblioteques Virtuals  
 

 
IES Bernat Guinovart | C/ Joan Fuster, sn| 46680 Algemesí | Tel. i fax: 96 245 78 25- 96 245 78 26 | Contacte
 


© IES Bernat Guinovart  |  Powered by PHP  |   Crèdits